Header

intervju med teknifik


Elin Häggberg driver bloggen teknifik.se med 30 000 besökare i månaden. I bloggen skriver hon om teknik, internet och digitalisering på ett enkelt och roligt sätt. När hon inte jobbar med Teknifik kan vi se henne i Aftonbladet Morgons Tekniksvep, som skribent för Tech Thursday hos Influencers of Sweden och i Elins Teknikskola på P4 Örebro. Hon har utsetts till Årets medlem av Influencers of Sweden, vann Stora Influencerpriset för Årets varumärke och har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Örebro Universitet. Elin är en stor inspirationskälla och en tjej som jag verkligen vill lyfta fram i min blogg. Därför blev jag väldigt glad när hon ville bli intervjuad!


1. Varför började du att blogga?

Jag började blogga för att jag alltid tyckt blogg varit ett roligt format och för att jag saknade en rolig, inspirerande och kreativ blogg om teknik! Jag tycker teknik och den digitala världen är superspännande men det är också något vardagligt som alla lever i. Många är stressade över sin teknik och tycker det är svårt och jobbigt. Så ska det ju inte vara! Det vill jag ändra på – så därför startade jag bloggen.


2. Vilken har varit den största utmaningen med att få din blogg att växa?

Att hitta en rimlig takt för publicering så man inte stressar ihjäl sig i jakten på att skapa bra innehåll. Samt att ha tålamod med att det tar tid att bygga en stabil läsarkrets. Jag får också ungefär 1000 idéer hela tiden på innehåll jag vill skapa, nya möjligheter jag vill utforska i mitt företag och så vidare. Att sålla bland idéerna och inte bli ledsen över att man inte hinner genomföra allt är också utmanande.


3. Vilket är ditt bästa karriärstips?

Vänta inte på att någon annan ska ge dig någon typ av tillåtelse eller plattform för att berätta om vad du tänker och dina insikter kring ditt område. Du är en unik person med ett helt unikt perspektiv som är viktigt. Börja prata om det som driver dig, din passion och dina tankar om ditt fält redan nu. Sociala medier är en grymt bra plattform för detta! Där kan du dessutom börja följa och interagera med nyckelpersoner i din bransch vilket på sikt ger dig ett bra nätverk.


4. Hur kommer tech-året 2018 att se ut? Vilka nyheter kommer vi att få se?

Jag tror vi kommer se stora förändringar i e-handeln i och med att Amazon är påväg att etablera sig här. Förhoppningsvis kommer den röststyrda techtrenden också äntligen nå Sverige, med assistenter som Alexa och Google Assistant. Vi kommer också få se fler integreringar av AR i vardagen (som mer avancerade filter på Snap och Instagram och animerade figurer i stil med Apples nya animojis).


Tack Elin för att du delar med dig av dina tips och tankar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Subscribe